6/27/2014

Bataattiranskalaiset / Sweet potato fries


 Olen monta kertaa nähnyt netissä kuvia bataattiranskalaisista ja voin kertoa, että joka. Ikinen. Kerta. Alkaa minun tehdä mieli näitä herkkuja. Nämä on tosi helppo tehdä, bataatit paloiksi ja mausteöljyyn lumps. Sitten vaan kaadetaan ranskikset pellille ja paistetaan. Ja vieläpä niin hyviä ettei housuissa pysy!!
Tarjoilin nämä samallalailla kuin normaalit ranskalaiset, ketsupin ja (soija)nakkien kera. Seuraan sopisi myös jonkilainen dippikastike tai erilaiset liharuoat.
I've been craving these little orange beauties ever since I saw them first time on Instagram. They're dead simple to make. You chop your potatoes, toss them with the spices and oil and pour them onto a tin. You bake them for about 30 to 40 minutes and then you taste one. And another one, because they we're so delicious. Then you go and get a plate and take rest of the fries onto it. Then you stuff your face with them and won't stop until you drop. That's how it goes.
Bataattiranskalaiset (pellillinen):
3 suht pientä bataattia
3 rkl öljyä
1 tl currya
1 tl (valkosipuli)suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl pippuria

Pilko bataatit ranskalaisiksi. Kuori halutessasi.
Sekoita öljy ja mausteet isossa kulhossa. Kaada sekaan bataattipalat.
Kaada bataatit pellille ja paista 225 asteessa 30-40 minuuttia.

*Bataateista on melko mahdotonta saada rapeita, anteeksi.
*Lisäsin bataattien päälle vielä lopuksi hieman suolaa.

Sweet potato fries:
3 pretty small sweet potatoes
3 tbsp oil
1 tsp curry powder
1 tsp (garlic)salt
1 tsp paprika powder
1/2 tsp black pepper

Preheat the oven to 225C/440F.
Chop the potatoes into fries. Toss them with oil and spices. Pour the fries onto a tin and bake for 30-40 minutes.

*It's almost impossible to make the fries crispy, I'm sorry.
*I added more salt on top of the fries after baking.




No comments:

Post a Comment