7/14/2014

Paahdettu valkosuklaakakku / Roasted white chocolate cake

Kinuskikissa, olet ihana. Olen ollut kipeänä nyt noin viikon ja en sen takia ole oikein voinut tehdä ruokaa enkä leipoa. Eilen otin kaikki keittokirjani esiin ja kas kummaa, Kinuskikissan Helpot suosikit hyppäsi esiin ja löysin herkullisen reseptin. 
Paahdettu valkosuklaa oli uusi tuttavuus minulle ja sainkin poltettua sen pari kertaa. Hyi. Onneksi kuitenkin suklaa suli toisella yrityksellä jotenkuten. Seos piti laittaa blenderiin, mutta sain kuitenkin sileää mössöä. Jeij..

Ja sitten vielä, jos haluat kestäviä kukkia osta neilikoita. On kyllä ihania kukkia. Oikeasti. Eikä edes myrkyllisiä. Ja ruusut, voi isä-parkaa. Hän kantaa kauniita kukkia viikoittain minulle ja melkein heti kun saan kimpun käteeni, on kukat riekaleina kakun päällä tai vierellä. Hups.

Mutta oli hyvää kakkua, tosi hyvää kakkua. Vadelmahillon kanssa. Nomnom. Syökää.
Ja älkää polttako suklaata.  Se ei sula.

In English:
When you've been sick for over a week or so and you have nothing to do, you need to bake. A lot. And bake again. And burn your chocolate and put it in a blender so it becomes smoother and then bathing in all of that awesomely tasty mixture of flavors and textures. And thinking what the f*ck am I doing, and then awkwardly cleaning the mess. Well at least that's what I do when I'm sick.

You know when you're extremely excited to bake something new and you just kinda ruin everything? And the 'woop-I-am-going-to-bake-an-awesome-cake-and-then-decorating-it-with-these-roses-and-after-that-I-am-going-to-stuff-my-face-with-it'-mood slowly fades away when you keep on ruining it? IT HAPPENED TO ME.
I burned my white chocolate. Twice. And it didn't melt like I wanted. So I just put the filling into a blender and ta-daa, it was as silky as a baby's butt. And that's something, let me tell you. But please, don't burn the chocolate, it's disgusting.

Paahdettu valkosuklaakakku:
180 g täysjyväisiä voileipäkeksejä
125 g voita
4 rkl fariinisokeria

Valkosuklaakiisseli:
350 g valkosuklaata
1 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
5 dl täysmaitoa

Muut täyteainekset:
4 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
1/2 dl vettä

Vadelmahilloke:
200 g vadelmia
2 rkl hillosokeria
1 rkl sitruunamehua

Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa voileipäkeksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska ja sokeri. Levitä seos vuoan pohjalle.
Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes suklaapalaset ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi. Anna jäähtyä. Hienonna tehosekoittimessa vielä hienommaksi rouheeksi, että suklaa sulaa helpommin kiisseliin.
Sekoita sokeri ja perunajauhot kattilassa. Lisää maito ja kuumenna vispilällä sekoitellen kunnes seos pulpahtaa kerran. Ota liedeltä ja kaada suklaarouhe sekaan. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä kylmässä vesihauteessa huoneenlämpöiseksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vaahdota vispikerma.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos valkosuklaakiisseliin ja lisää kiisseli kermavaahdon joukkoon. 
Levitä seos vuokaan. Anna kakun hyytyä vähintään 3 tuntia jääkaapissa. 

Mittaa kaikki hillokeeainekset kattilaan. Keitä lieden keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Jäähdytä ja tarjoile kakun kanssa.

*Rouhi valkosuklaa paahtamisvaiheessa isoiksi paloiksi. Se palaa herkästi.
Roasted white chocolate cake:
180 g graham crackers
125 g butter
4 tbsp brown sugar

350 g white chocolate
1 tbsp sugar
2 tbsp potato starch
2 cups milk

4 leaves gelatine
1 3/4 cup heavy cream
3 1/2 tbsp water
Raspberry jam:
200 g raspberries
2 tbsp jam sugar
1 tbsp lemon juice

Preheat oven to 175C/350F. Prepare a 9-10 inch baking dish. Also prepare a baking tin and set aside.
Crush the cookies. Melt the butter and mix with the cookies and sugar. Turn the mixture to the prepared baking dish and press with a spoon to an even layer.
Cut the white chocolate into big chunks. Roast the chocolate for about 8 minutes, until light brown. Let cool and blend, so the chocolate melts more easily.
Stir together the sugar, potato starch and milk. Bring it to a boil while whisking occasionally. Take off the stove. Stir in the chocolate until it melts. Let cool.
Put the gelatine leaves into a bowl with a lot of cold water. Whip the cream.
Bring the water to a boil and add the gelatine. Stir the gelatine mixture with the white chocolate. Add white chocolate and gelatine mixture to the whipped cream.
Pour the filling into the baking dish and let set for at least 3 hours.

Mix raspberries, sugar and lemon juice in a pot. Bring the mixture to a boil and let simmer for about 5 minutes. Let cool and serve with the cake.

*Be careful not to burn the white chocolate.

2 comments:

  1. Anonymous8/28/2014

    Tämä oli ihan mielettömän hyvää, suosittelen!

    ReplyDelete